Monday, April 4, 2011


Salam,,,
Atas permintaan ramai (ttbe rase pemes ^^),, sy update ler blog saye yg da usang nih,,, huhu  mmm pe nk citer?? bnde2 yg jadik slame ak xupdate blog ler~ best snawnyeh klo igt blk,, tp yg pahit tu tlan jla ek,, cm jamu yg baru ak tlan td,, peh,,, mmg kaw2 ah dy pnye pahit,,, huuu jp g ak citer ek,,, ok,, pes op ol,,,

1) besday,,, besday,, n besday,,, weee~ ^^

     pade suatu hari yg hening,,, ak ngn rumet ak ieqa nih punye la baek merancang superise besday celeb utk rumet ak yg g sorg, ira,, hee mle2 ade ler slek2 sket,, bajet2 cm xjadik,,, sat g mlm uh ttbe trjadik plak (mnde ayt ak nih??),, dgn pntsnye ktorg g rembat kete sesape.. last2 dpt kete wumet lame ak, aty,, heee baek pnye drive ktorg smpai kt secret recipe kt ppum,, belek pnye belek kek,, de la 1 kek nih ktorg bkenan,, tgk range hrge pn bkemampuan lg,,, sat g anto g kaunter,,, tup2 hangpa taw kne brape??? peh mmg xtjangkaw dek akal ktorg ah harge (mahap xleyh state,, t kantoi) dy,, mengagaw2 ktorg g carik duet,, paw bdk2 yg lari2 kt ctuh ade gak (tipu jeh),,, pas byr dgn bggenyeh bwk kotak secret yg bsaw uh klua kdai,,, ngeh3,,,

      pas 2 smpai2 jeh kt kete,, korg taw pe jd?? peh tjojol bijik mate ak nih tgk kete yg ak bwk td,,, no plate kete uh patah wooo~ mk aih,,, pakinsen tros ak kt ctuh,,, pastuh iqa ngn brani nyeh g tepon owner kete,, dup dap,, dup dap,,, " aty,,, nk tnye,,, kete ko pnye no. plate patah ke?",, dgn chillexnye aty jwb,,, " oh,,, ala,, mmg cmtuh,," peh,,, punye la bderaw drh ak,, ttbe ending cmtu jeh,, tu yg ak tros rase cm nk g bwk racing kete uh,,, ekekke x2,,, sori aty,, memaen jeh,,, heeeeee,,, smpai kolej,,, ddk2,,, ttbe dnga sore si ira uh,,, mk aih,, lg tkezut,, sbb? kek xkua kotak ag,,, lilin pn xpsg ag,,, skaly si ira smpai pntu,, ktorg pn purak2 ler iqa tgh tuuuuuuuuuuttttttttttt  la tgh ttiiiiiiiiiiiiiiittt la (cut sbb sensored hahaha).. mnjrit2 bdk uh kt lua nk msk lm blik,, adeih,,, pnt woo,, huhu mahap la yek ira,,, bkk jeh pntu,, "epy sebeday 2 u,, epy sebeday 2 u,,, lalallala" heee smbut la kami bertige dgn rase riang rienyeh~~
**sori ira lmbt gler celeb besday kaw,,, huhu**

hehe ni la kek nyeh,, stroberi cheese marshmellow~ peh laziz gler beb~

2) dinner,, dinner,, n dinner~

       hehe,, dinner kt snih namenyeh MAB (malam anugerah bestari) ,, klo nk tgk gegamba sile lah ke pesbuk saye yer,, huhu,, xdek mnde sgt on nk citer psal bnde nih,,, ak xtaw la nape cm hambar sket dinner sem ni,,, sbb ak ke? sbb suasane ke? hmmm ntah  le nab,,, lu pikey la sndrik,,, oryte,, nk pndekkn cite,, MAB  nih de 2 fasa,, 1 kt dewan santapan kolej jeh,,, lg 1 kt hotel legend,,, MAB 1st uh gua xpuas tol,, hmahap la yek,,, mn xnyeh,, nasik ciput naw la korg ltak,,, hehe,, nk wt mkn ak sorg jeh da xckup,, muahaha,, **halobe mode on!**

       yg 2nd plak,, ktorg tsasar jln mse nk g uh,, huhu mjlis stat kol 8.30 (lupe wktu sbena),, ktorg smpai kol 9 lbeyh,,, keh3,,, VVVVVIP kowt~ bese le tiu~ ptg b4 pegi tuh mk aih,,, mmg cm tongkang pecah,, kapal karam,,, umah tinggal,,, dan macam2 lg lah bilik ktorg uh,,, sbb? de make up artis professional kowt~ hahaha ttbe bakat sume org mkaeup2 nih terselah,, men tonyoh2 jeh,,, asal bekale muke tu dah,,, ngeh2,, tp time kaseh gak a kt incik utube,,,  ak dok pause play pause play tutor makeup kt ctuh,, mmg terbaek ah,,, wt tutor separation ke,,, tutor pde ke,, xdek pn nk pokes smpai cmtuh skly,,, is3,,, oryte,, kmbli kpd dinner,, da smpai,, da mkn,, da snap2 2 3 belas gmba,, oryte mse tok polang,,,

      ko taw pe jadik mase blk uh?? mst a xtaw en,,, ktorg kne maki ngn pkcik teksi weyh~~ peh myirap giler ak tgk muke dy,,, klo ak drive time uh siyes ak langga kete bermeter uh,,, kuasam pnye cinier citizen,,, ade ke ptt dy g jerit2 ckp mampos la kaw,,, peh,,, brapi2 gua time uh,, dy yg slh bwk kete bemeter je pn,,, nk bwk cm nissan skyline (btol ke ni?),, ntah pe2,,, wahai cinier citizen,, kome taw x,, kate2 tu 1 doa yg paleng mujarab utk diri sendrik,, jadik pikey2kn dn slamat beramal la ek cinier citizen,,,, grrr~

gram2,, stil nk upload gmba dinner,,, hee arabian night~



rumetzzzz ^^





3) jamu,,peh,, mantap,,

    xpnah2 ak tlan jamu,,, ttbe ak kne tlan beb,,, mk aih,,, ni bkn jamu mk dare,, ni jamu mak kpd ank dare,,, nk d jdkn cite,,, ak g cek salur darah,, kt um nih tgh ade karnival ape bnde alah ntan + choc fair,, masyuk beb~ laziz2 choc dy~ pastu ttbe tselit 1 booth utk cek saluer drh,,, mle2 rumet ak wt,,, pastu ak se cm bes jeh en,, ak pn join d club a wat,,, ko taw dy ckp pe? ak de mcm2 mslh nok~ sbgai contoh,,, kki ak de toksin,, tknn drh ak xstabil,,, salur drh kt pale de mslh sket,,, mnde tah dy ckp,,, sbb tu a ak sek pneng pale jeh,,, dan bermcm lg,, malu nk state,,, hehehe,, pastu dy suggest ak 1 ubt dy,, dy soh try 3 hari,, pastu tgk pe jadik,, hari ni hari last ak try,,, sok nk g jmpe anty tu,,, soh dy cek blk pe jadik,,, huuu nebes akak,, kome taw x,,, busok giler thp cipan begendut2 weyh~~~ peh,, sbb ak da byr duet jeh ak habeskn ubt uh,, klo x siyes ak buang,, ngeh3,,, pas ni mujarab ke x ke,,, ak xnk smbg minum g dah,,, mk aih,,, pekat,, likat,,, bblluueekkk~ huuuu~ bese ler,,, mn de ubt yg sdap,, en2,,, nk sdap g bli pnadol knk2,,, ak pn xtaw sdap ke x,,, hihi,,

    name company uh KASLY xsilap ak,, pna dnga x? ak pn xtaw sberape jao kberkesanannyeh ubt2 dy,, waot n c jlah sok,,, ak ckp ngn mk ak,, ngn mmbe2,,, sume cm ragu2 en,,, huu ntah la nab,, kome search a sndrik btol ke x,, heee mahap la ye anty KASLY,, saye xpna dnga ubt nih,, tu yg cm was2 sket,,, tp insyaAllah berkesan~ weee~ ni web yg ak jmpe psl ubt ni,, korg nilai a sndrik,, huhu - kasly -

-
nilah ubt nyeh,,, kne bancuh sndrik,, tiap mlm ak wt,,, rajin kn ak,,, ^^

ni wane dy,, korg tgk cm nescafe en? cube try test korg rase,, nescafe ke x,, neskepiakkkkaaakakak ak se bnde nih,,, huhu

oryte,, tu jeh utk mlm nih,, hehe bg saye kumpul citer dl,,, t saye story telling lg ek,,, mekaseh bace,, ^^

salam,,

Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars. ~Les Brown

2 comments:

  1. haha,, tiade kne mngena ngn nescafe,, sian nescafe tu,,, huhuhu

    ReplyDelete